📲Και όμως το «sexting»💌 κάνει καλό στη σχέση σου!



Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής και επηρεασμένοι από την συνεχόμενη εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο τρόπο ερωτικής προσέγγισης, το "sexting". Ο σχετικά πρόσφατος αυτός όρος προέρχεται από δύο συνθετικά το "sex" και το "texting" .

Πρόκειται για την ανταλλαγή ερωτικών διαλόγων  και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και στα δύο φύλα. Ακολουθεί το κλίμα της εποχής, εξυπηρετεί τις σύγχρονες απαιτήσεις, είναι ανέξοδο και μπορεί να λειτουργήσει ευοδωτικά.

📍➡️Πρόσφατη έρευνα που έγινε το 2015 στο πανεπιστήμιο Drexel στις Η.Π.Α, έδειξε ότι 8 στoυς 10 σεξουαλικά ενεργούς συμμετέχοντες ηλικίας κάτω των 40 ετών, παραδέχεται ότι έχει κάνει έστω μία φορά sexting με τον/την σύντροφό του. Φάνηκε επίσης, ότι τα άτομα που επιδίδονταν πιο συχνά σε αυτό τον τρόπο σεξουαλικής επικοινωνίας, σχετίστηκαν με πολύ αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση.

☑️Ενδείκνυται, λοιπόν, για σχέσεις από απόσταση καθώς προσφέρει συναισθηματική και πνευματική εγγύτητα στο ζευγάρι και μπορεί να χαρακτηριστεί ως το "αλατοπίπερο" μιας σχέσης που φαίνεται να έχει χάσει την παλιά της δυναμική. Δίνει μια νέα πνοή ανανέωσης και μία αίσθηση ζωντάνιας, καθώς συνδυάζει την χρήση λεκτικής επικοινωνίας και εξωλεκτικού υλικού, συχνά μέσω των social media τα οποία, όπως φαίνεται, έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των περισσότερων από εμάς και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και εξάπτει την φαντασία του συντρόφου, ο οποίος νιώθει πλέον έτοιμος για νέες, πρωτόγνωρες και ενδιαφέρουσες περιπέτειες...

📍💡Επιπλέον, τα μηνύματα με αισθησιακό περιεχόμενο έχει, επίσης, αποδειχθεί ερευνητικά ότι διεγείρει συγκεκριμένα νευρωνικά κυκλώματα στον εγκέφαλο, τα οποία με την σειρά τους εκκρίνουν μια σειρά ορμονών, όπως είναι η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Οι παραπάνω ορμόνες έχει φανεί ότι αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και την συναισθηματική πρόσδεση αντιστοίχως, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, ότι το κατεξοχήν σεξουαλικό όργανο δεν είναι τα γεννητικά όργανα, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά ο εγκέφαλος.

📍➡️Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο σεξουαλικής επικοινωνίας, ο οποίος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί με την φυσική προσωπική επαφή του ζεύγους, αλλά μονάχα να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά, με στόχο την μείωση των αρνητικών συνεπειών που προκαλεί η καθημερινή τριβή και η ρουτίνα μιας μακροχρόνιας σχέσης.-📲📩📨💌